Reacties op uitspraken van wethouder Damen

Reacties op uitspraken van wethouder Damen

Leiden,  17 juli 2020.

In tegenstelling tot wat wethouder Marleen Damen (PvdA) in een brief aan de commissie Onderwijs en Samenleving meldt, zijn er wel degelijk signalen dat ongedocumenteerde asielzoekers sinds de sluiting van de bed-, bad- en broodvoorziening (BBB) op straat leven. ,,We hebben herhaaldelijk aan de belgetrokken’’, zegt Tamara Breton van diaconaal centrum De Bakkerij. ,,Maar we worden niet serieus genomen.’’
Vertegenwoordigers van organisaties als De Fabel, De Bakkerij enGezondheidszorg Illegalen Leiden (GIL) zijn woest op de wethouder vanwege de brief waaruit het Leidsch Dagblad donderdag citeerde. Zij menen dat de wethouder een loopje met de waarheid neemt, hen niet serieus neemt en schijnheilig gedrag vertoont. ,,Ik neem niet snel het woord ’liegen’ in de mond, maar zou dat hier wel moeten doen’’, zegt voormalig huisarts en oprichter van GIL Kea Fogelberg.
Zie  hier  het verslag  van  de journ

Protest in het Van der Werffpark

LEIDEN,  20 juni  2020

Op  20  juni  2020  was  er  in het Leidse Van Der Werfpark een solidariteitsprotest voor vluchtelingen. Vanwege internationale vluchtelingendag, maar ook door het recente besluit van de gemeente Leiden om de bed-bad-broodopvang op te heffen.
De  organisatoren van het  protest waren De Fabel van de Illegaal, Extinction Rebellion Leiden en  het Leids Steunloket .
Door heel het land worden er acties gehouden voor een betere opvang van vluchtelingen en tegen het sluiten van de Europese grenzen. Voor de  Leidse organisatoren was er extra reden om hier aandacht aan te besteden, want de Leidse bed-bad-broodvoorziening is sinds mei dicht. Dit veroorzaakt veel  problemen  bij de mensen die  hier  een tijdelijk onderdak  hadden.
Rayan Younis is een van de sprekers. Hij komt oorspronkelijk uit het Syrische Aleppo, maar hij woont al negentien jaar in Leiden. In zijn speech veroordeelt